Speciale activiteiten in de buurt, aanbevolen door Maison Mirathons!

In de omgeving van Maison Mirathons zijn veel projecten en bezienswaardigheden te vinden. Diverse daarvan zijn gestart door of worden geleid door Nederlanders. Hieronder vermelden wij er enkele, die speciale aandacht verdienen.

Ecolonie

Woon-werkgemeenschap (ecovillage) ECOlonie

Ecolonie is op allerlei manieren eigenlijk de moederschoot van vele projecten en activiteiten in deze regio. Nog steeds vinden er buitengewoon interessante activiteiten plaats. En diverse oud-bewoners zijn zelf in de buurt begonnen met het realiseren van hun eigen project. Alle informatie over Ecolonie, ook over de mogelijkheden om daar te verblijven of een cursus te volgen, vind je op hun mooie en uitgebreide website.

Website Ecolonie

De Natuurlijke Tijd

Hans Roverts en project "De Natuurlijke Tijd"

Vlak naast Ecolonie, maar geheel zelfstandig en op eigen wijze, vind je het project "de Natuurlijke Tijd" van Hans Roverts, dat gestalte krijgt in de oude -zestiende-eeuwse- glasblazerij van Thiétry. Hans heeft daar een plekje gerealiseerd waar de tijd enerzijds stil lijkt te staan, maar waar anderzijds precies wordt aangesloten op wat de mens NU hard nodig heeft. Je kunt meer informatie vinden op de website over Hans Roverts en De Natuurlijke Tijd.

Website De Natuurlijke Tijd

Mirjam Bijvank in Claudon

Kunst en creativiteit in Claudon

Ben je een kunstenaar of geïnteresseerd in kunst en creativiteit, dan kunnen we je het project van Mirjam Bijvank in Claudon van harte aanbevelen. Je kunt meer informatie vinden op deze pagina's over Mirjam's prachtige plek in Droiteval. Nog meer info vind je op deze andere website van Mirjam.

Lees meer

Tussen de Bronnen in Grandrupt

Kamperen, overnachten en cursussen in Grandrupt de Bains

Een prachtig initiatief en al meer dan 20 jaren een bron van inspiratie voor velen, is Tussen De Bronnen of Entre Les Sources. Hier kun je verblijven en cursussen volgen in een omgeving vol stilte en ruimte, onder het warme en bezielende gastvrouw-schap van Harriët. Meer informatie vind je op de website van Tussen de Bronnen.

Website Tussen de Bronnen

La Clairière du Verbamont

Camping La Clairière du Verbamont

La Clairière du Verbamont is een camping die ligt in het hart van de uitgestrekte bossen tussen Darney en Hennezel, niet ver van Ecolonie, maar met een geheel eigen -kleinschalige- sfeer. De eigenaren zijn een jong Frans gezin en zij doen enorm hun best om een stille en onbedorven sfeer te realiseren. En zeg nou zelf: kamperen in Frankrijk bij Franse eigenaren is natuurlijk wel zo authentique...Echt een plek om je mobiel eens even helemaal uit te zetten en wakker te worden met alleen het zingen van de vogels...Kijk op website van La Clairière du Verbamont voor meer informatie.

Website van La Clairière du Verbamont