Châtillon-sur-Saône, een bezoek zeker waard!

Op circa 8km afstand van Maison Mirathons ligt het prachtige dorpje Châtillon-sur-Saône dat maar circa 140 inwoners heeft en een klein levend museum van vervlogen tijden is. Een bezoek waard voor een wandeling, een kop thee in de plaatselijke theesalon of een lunch/diner bij de lokale auberge.

Wandeling

Een korte wandeling door het dorp

Een heerlijke wandeling door het dorpje Châtillon aan de hand van de kaart met bezienswaardigheden die je hieronder vindt.

Wandelkaartje Châtillon

Thee salon en kunst

Theesalon en kunst galerie "Grenier à sel"

Met behulp van donaties en subsidies is in het dorpje een gebouw opgeknapt en daarin vind je nu Theesalon "Grenier à sel" (= zout-zolder) met op de eerste verdieping een kleine kunst galerie met wisselende collectie. De openingstijden zijn vooral 's middags en in de zomermaanden, dus als je een gesloten deur treft, dan heb je pech gehad. :)

Menu

Auberge de Châtillon

Lekker lunchen of dineren in een authentieke herberg

In de plaatselijke Auberge de Châtillon kun je goed terecht voor een lunch of diner. Gesloten op zondag en maandag. Kijk voor meer informatie op de website van de Auberge.

Het menu hangt buiten

Maison de P'tit Louis

Playmobil :)

Een permanente tentoonstelling van Playmobil, leuk voor kinderen en liefhebbers. Daarnaast mooie andere dingetjes te vinden in de categorie woning-decoratie. Vanaf het terras een mooi uitzicht over de vestingwallen en over de Apance. Gratis toegang op zaterdag, zondag en feestdagen van 14h tot 18h, op 32 rue de l'église

Meer informatie

Meer informatie over Châtillon sur Saône

Kijk op website van Châtillon-sur-Saône voor meer informatie.

Website van Châtillon sur Saône