Een cursus geven op Mirathons?

In 2020 gaan er weer diverse cursussen van start op Mirathons. Hou onze Facebook-pagina in de gaten voor het actuele nieuws!

De filosofie die wij hebben bij het organiseren van cursussen is dat wij puur ondersteunend zijn aan de cursusleider. Dus als jij een cursus wil komen geven op Mirathons, dan is het JOUW cursus en wij zorgen ondersteunend voor de ruimte, de overnachtingen en de maaltijden van jouw cursisten.

Op Mirathons vindt maar één cursus tegelijk plaats en behalve jouw cursus is er geen open camping of bed&breakfast, dus als cursusleider ben je hier ongestoord met je eigen groep. In de middag kunnen veel activiteiten en uitstapjes georganiseerd worden, zoals naar andere projecten in de buurt, naar een kaasmakerij, kaarsen maken, wandelingen, bosbessen plukken, bezoek aan Chatillon, zwemmen etc. etc.

Wij hoeven niets mee te verdienen aan de inkomsten die jij als cursusleider hebt door de afspraken die je met je cursisten maakt. Je bepaalt zelf de cursusprijs en de cursisten betalen die aan jou. Gebruik van onze cursusruimte (en eventueel van de praktijkruimte) is dan ook gratis. Het enige dat de cursisten met ons (via jou als cursusleider) afrekenen zijn de prijzen voor de kamer, voor de maaltijden en voor eventuele excursies in de middag of dergelijke.

Ook al zijn de kamers die we beschikbaar stellen van hoog niveau, we rekenen geen hoge prijzen. We hoeven geen winst te maken op de kamers en de maaltijden en zijn tevreden met een redelijke vergoeding van de kosten. Om een idee te geven: als basisprijs vragen we voor een gastenkamer 20 euro per persoon per nacht. Dit is -voor alle duidelijkheid- dan wel vaak een gedeelde kamer.

Komt een cursist met eigen tent of caravan, dan is een tentplek 2,50 euro per persoon nacht en kost een caravanplek met elektriciteit 5 euro per persoon per nacht. Er kan dan binnen gedoucht worden.

Onze maaltijden komen qua prijs op circa 5 euro voor een ontbijt, 7,50 euro voor een goede lunch en 10 euro voor de avondmaaltijd bestaande uit ten minste een hoofd- en nagerecht.

Uiteraard zijn al deze prijzen maatwerk en moeten we nog eens goed kijken wat er mogelijk of nodig is wanneer je komt met een groep van bijvoorbeeld acht cursisten of juist maar vier. Ook de duur van het verblijf speelt een rol.