En Route naar Maison Mirathons

Van Druk Nederland naar Rust en Ruimte

Dit is een korte beschrijving van de route per auto naar Maison Mirathons. De afstand is in totaal ongeveer 530km, gemeten vanuit Breda in Nederland. Dus als alles meezit dan doe je er tussen de vijf en zes uur over. Maar waarom zou je haasten? Het is beter om alvast te wennen aan het ont-haaste leven op Mirathons, want je laat Nederland even letterlijk en figuurlijk achter je. Als je een GPS gebruikt dan zijn de coördinaten:

Latitude / Breedte: Noord 47,991346

Longitude/Lengte : Oost 5,891258


Contact gegevens Maison Mirathons

Vanuit Nederland neem je de weg naar Belgie. Dat kan via Hazeldonk, Antwerpen, Brussel. Of via Maastricht, Luik, Bastogne. In beide gevallen kom je uiteindelijk ter hoogte van Neufchateau (Belgie) op de E25 in de richting van Arlon en Luxembourg.

Ter hoogte van Weyler kun je als alternatieve route afslag 32 nemen, richting Longwy. Daar ga je de N81 op. Dit heeft onder andere het voordeel dat je een (soms drukke) grensovergang tussen Luxembourg en France, ten zuiden van Luxembourg stad, vermijdt.

Afslag 32 naar de N81

En bij Longwy is, voor de liefhebbers, een groot winkelcentrum met Auchan, Decathlon, Sephora etc. Voor dat winkelcentrum neem je de afslag N18, Longlaville - Pôle Européen, en daarna volg je “Centre Commercial”, dus bij de eerste rotonde rechts aanhouden.

Afslag naar de N18

Na bezoek aan het winkelcentrum volg je op de grote rotonde naast het winkelcentrum de richting D618, Reims-Metz-Arlon-Longwy Haut. Die gaat over in de N52 richting Metz, E411. Die wordt weer de A30 richting Metz en je komt uiteindelijk uit op de hoofdroute A31, richting Metz.

Diezelfde A31 bereik je ook als je via Luxembourg stad gaat. Dan volg je vanaf Weyler de E25. Die wordt in Luxembourg de A6, maar nog steeds de E25, en je passeert Mamer, Strassen en je gaat bij het Croix de Gasperich de A3 op, richting Metz, nog steeds de E25. De A3 wordt A31 zodra je in Frankrijk bent. Deze A31 / E25 volg je naar het zuiden. Je passeert Metz en Nancy.

Als je net na het passeren van Nancy begint te klimmen, dan volg je bij de naderende splitsing nog steeds de A31, richting Paris, Toul, Dijon, Lyon (E21). Voorbij Toul passeer je de poortjes van de Péage.

Splitsing A33 - A31

Na een tijdje op de Péage zie je parking Aire de Lorraine - Sandaucourt-la-Trelle. Vlak daarna komt afslag 9, richting Vittel - Contrexéville - Bulgnéville. Je passeert aan het eind van de afrit het betaalstation van de Péage (creditcard).

Afslag9 van autoroute A31

Na de afslag van de A31

Vanaf de autoroute zijn er diverse routes mogelijk, variërend van pittoresk tot ietsje sneller. We nemen de route via Contrexéville in deze beschrijving, ook omdat deze langs de grote Hyper Leclerc komt waar je later misschien nog eens boodschappen wil doen.


Op Pad naar Maison Mirathons

Na het betaalstation ga je op de rotonde driekwart een autoweg D165 op, richting Epinal, Contrexéville, Vittel.

Rotonde Bulgnéville

Je neemt de afslag D 164, richting Contrexéville. Op de rotonde neem je afslag D164, richting Contrexéville - Z.A. de la Chaille. Na ongeveer 1km heb je aan de rechterkant de grote Leclerc supermarkt.

Afslag naar de D164

Na de Leclerc volg je de weg via wat verkeerslichten en onder een viaduct door, tot je in het centrum van Contrexéville bij een T-splitsing komt. Daar ga je rechtsaf richting D164 Darney, Bains-les-Bains, Centre Ville.

Rechtsaf bij T splitsing in Contrexéville

Je volgt de D164 dóór het centrum van Contrexéville en het stadje weer uit. In Dombrot-le-Sec buigt de hoofdweg een beetje rechtsaf, maar ga je linksaf richting Darney - Bains-les-Bains (nog steeds de D164).

Linksaf Dombrot-le-Sec

De weg wordt steeds mooier! Ter hoogte van Viviers-le-Gras ga je rechtsaf de D2 op en volg je die richting Bleurville en vervolgens naar Monthureux-sur-Saône. In Bleurville volg je de D2 richting Monthureux. Als je Café de la Place ziet op het pleintje van Bleurville, dan zit je goed.

Rechtsaf naar de D2

De D2 eindigt op een T-splitsing met de D460 en daar volg je Monthureux, rechtsaf dus.

D2 naar D460

De D460 brengt je dwars door Monthureux. Als je links na de kerk de kleine supermarkt 8-à-huit ziet (dat zijn de openingstijden :), dan zit je goed.

Je volgt de D460 en gaat Monthureux weer uit. Na circa 8 km zie je een zijweg genummerd D15, richting Les Thons (1km) en Châtillon (7km).

Zijweg D15 inslaan

Rij de D15 in en je passeert (rechts) het oude klooster (en nu restaurant) Ancien Couvent de Cordeliers.

Couvent

Ongeveer 1 km verderop zie je de contouren van Maison Mirathons aan de linkerkant.

De contouren van Maison Mirathons aan de linkerkant

Je gaat iets voorbij het huis de zijweg links in. Dan rij je door tot aan het zij-hek links.

Linksaf de zijweg in

Welkom op Maison Mirathons!


Op Pad naar Maison Mirathons

Hieronder volgt nog wat nuttige informatie en enkele links in verband met je reis

Informatie over betalen van Péage / tol

Voor het traject van entrée-station GYE naar exit station Bulgnéville betaal je met een personenauto 4,20 euro (52km). Met een caravan of kampeerauto wordt dat 6,50 euro.

Contant betalen kan in een automaat bij de meeste tolpoortjes. Let op de blauwe bordjes met muntstukken erop, hier is contant betalen mogelijk.

Bij poortjes waar zowel een oranje ‘t’ als een groene pijl staan aangegeven, kan iedereen terecht. Bemande tolpoorten komen steeds minder voor, maar als er iets mis gaat kan via een knop altijd om hulp gevraagd worden.

Met een creditcard (pincode is niet nodig) kan bij alle poortjes worden betaald, behalve die exclusief bestemd zijn voor télépéage (aangegeven met alleen een oranje ‘t’). Geaccepteerd worden onder andere Visa en Mastercard. Neem voor de zekerheid contant geld mee voor het geval een creditcard niet werkt.

Betalen met een prepaid-creditcard is niet mogelijk. Betalen met een Nederlandse bankpas / pinpas is ook meestal niet mogelijk.Het is dan ook raadzaam altijd contant geld of een creditcard achter de hand te hebben.

De laatste informatie over verkeer, tol en verkeersregels in Frankrijk vind je op deze pagina van de ANWB.

Informatie over de tolweg A31 en over hoe je een badge voor de Telepéage kunt aanvragen vind je op op deze pagina van de Autoroute-beheerder APRR. Het aanvragen kan gewoon met een automatische incasso van je Nederlandse rekening en de badge wordt naar Nederland gestuurd. Vooral als het druk is bij tol-stations kan dit veel tijd schelen en het voorkomt gedoe met je creditcard.

Actuele verkeersinformatie en een precieze kaart, met de mogelijkheid van routeplanner, vind je op uiteraard op Google Maps, via de website of via de app op je telefoon.